Ђурић: Сутра у Бриселу прва тачка ЗСО

© Фото : Канцеларија за КиММарко Ђурић директор Канцеларије за Косвао и Метохију пред развоворе са Приштином у Бриселу
Марко Ђурић директор Канцеларије за Косвао и Метохију пред развоворе са Приштином у Бриселу - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да ће прва тачка дневног реда током сутрашњег дијалога Београда и Приштине у Бриселу бити Заједница општина са српском већином.

Он је то написао на Твитеру одговарајући на објаву специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, који је казао да ће се у сутрашњем наставку дијалога разговарати о међусобним финансијским потраживањима и аранжманима за невећинску заједницу.

"Хвала вам ште сте домаћин састанка. Прва тема на дневном реду сутра ће бити Заједница општина са српском већином. Бар за српску страну. Она која се договорила под олакшицама ЕУ пре седам и по година", написао је Ђурић на твитеру.

​Главни преговарач Београда у дијалогу са Приштином напомиње да ће српска страна свакако учествовати и у разговорима о питањима имовине где има много тога да каже”.

Претходно је специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак навео да ће се због "комплексности тема" сутра у Бриселу разговарати само о међусобним финансијским потраживањима, а да ће о невећинским заједницама бити речи у наредним данима.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала