Умро отац Била Гејтса

© AP Photo / Ted S. WarrenВилијам Гејтс
Вилијам Гејтс - Sputnik Србија
Пратите нас
Оснивач „Мајкрософта“ и филантроп Бил Гејтс потврдио је вест да је његов отац Вилијам Хенри Гејтс старији преминуо у 95. години. Отац једног од најбогатијих и најуспешнијих људи на свету боловао је од Алцхајмерове болести.

Гејтс старији је преминуо мирно у свом дому окружен породицом, објавио је Бил Гејтс, додајући да су његова мудрост, великодушност, емпатија и скромност имале велики утицај на људе широм света.

Истакао је и да су му очеви правни савети били од кључне важности да са Полом Аленом оснује „Мајкрософт“, али и да је имао велики утицај на Хауарда Шулца у оснивању „Старбакса“, који је од малог стартап пројекта у Сијетлу постао глобални феномен.

Супруга Била Гејтса такође се захвалила свом свекру на томе што је био „диван отац, деда и срце фондације 'Бил и Мелинда Гејтс'“.

Гејтс старији служио је у Другом светском рату, а након рата је дипломирао право и 1964. године учествовао у оснивању канцеларије „Шидлер и Кинг“, која је данас позната као „Престон Гејтс и Елис“.

Био је председник адвокатских комора Сијетла и државе Вашингтон, а водио је и организације „Јунајтед веј“ (Унитед Wаy) и „Пленд перентхуд“ (Планнед Парентхоод).

Бил Гејтс млађи је такође навео и да је његов отац био кључан у оснивању и обликовању фондације „Бил и Мелинда Гејтс“, којој се оснивач „Мајкрософта“ посветио након силаска са позиције извршног директора компаније.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала