Помоћник Лукашенка: Упркос свим напорима, Запад није успео

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаГласач убацује листић у гласачку кутију на председничким изборима у Белорусији
Гласач убацује листић у гласачку кутију на председничким изборима у Белорусији - Sputnik Србија
Пратите нас
Финансијски ресурси западних земаља нису могли да утичу на избор белоруског народа, рекао је помоћник председника Белорусије Валериј Бељски.
„Председнички избори су прошли са прогнозираним исходом, упркос свим напорима и триковима оних који би желели другачији резултат, који су га доводили у питање. Чак ни платформа 'Глас' која је формирана да спречи 'фалсификовање' у корист актуелног председника, није могла да негира победу Александра Лукашенка“, рекао је Бељски, преноси Белта.

Према његовим речима, ни „информациони притисак, ни значајна финансијска средства нису могли утицати на избор народа, а затим побити резултате које је објавила Централна изборна комисија“.

Он је додао да су само „беспринципијелни лицемери“ могли назвати лидерку белоруске опозиције Светлану Тихановску „председником Белорусије“.

„Познато је да је политика прљав посао, због чега су се такви нашли. Поједини политички суфлери, без којих Светлана никако не може, преименовали су 'бившег кандидата' у 'лидера нације'. Ни мање ни више“, рекао је Лукашенков помоћник.

Подсетимо, масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала