Председник Бугарске: Европа жели да новац иде грађанима, а не у ноћни ормарић премијера

© AP Photo / Francois MoriРумен Радев
Румен Радев - Sputnik Србија
Пратите нас
Грађани Бугарске и Европе желе да новац из Брисела иде грађанима, а не у ноћни ормарић Борисова или другог политичара, рекао је председник Бугарске Румен Радев.

Према његовим речима, било какво одуговлачење владе по питању захтева демонстраната само погоршава кризу, а предлози о промени Устава и дуга процедура разматрања нацрта диктирани су жељом владе да манипулише предстојећим парламентарним изборима.

„Али, мени се чини да је Бугарска већ свесна себе и више неће дозволити манипулације у бирачком процесу“, истакао је Радев.

Он је такође обећао да ће ставити вето на закон о измени бирачког кодекса, према коме ће сада бити могуће гласати на изборима како помоћу обичних гласачких листића, тако и помоћу апарата за гласање.

„То је покушај да се сачува могућност манипулације на изборима. Одлука народних представника такође значи да постаје бесмислено издвајање новца за апарате за гласање. Наравно да ћу ставити вето на тај закон“, рекао јР радев.

Европски парламент расправља о демократији и владавини закона у Бугарској, док парламент земље негира постојање проблема, истиче председник.

„По мом мишљењу, сви грађани и Бугарске и Европе желе да новац из Брисела иде грађанима, а не у ноћни ормарић Борисова или другог политичара. Одавно смо изложени масовној пропаганди о успесима владајућих кругова и њихове неопходности за нашу европску интеграцију и европски развој. Тек сада схватамо размере пораза по питању наше државности и наше будућности. Европа такође почиње то да схвата“, закључио је бугарски председник.  

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала