Русија неће изручити руске контролоре лета Пољској

© AP Photo / Sergei GritsРусија, застава
Русија, застава - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ негативно оцењује иницијативу Пољске о хапшењу три руска контролора лета који су радили на аеродрому у Смоленску када је пао авион председника Леха Качинског. Уз то, изручење руских грађана другој држави је противзаконито.
„Не знам да ли је било некаквих контаката или неких правних акција у складу са међународном праксом, да ли су наше Државно тужилаштво или истражни органи добијали обраћања Варшаве. За сада о томе ништа не знамо. У целини, концептуално, негативно се односимо према том питању“, изјавио је Песков на питање новинара да ли је било неких контаката поводом одлуке Пољске да ухапси руске контролоре лета.

Заменик председника међународног комитета Савета Федерације Андреј Климов саопштио је да Русија неће изручити контролоре лета, то је против руског закона. Он је додао да то Варшава добро зна.

„Тамо су у току унутрашња трвења, трвења унутар ЕУ, док је Русија већ промовисана као бренд „лошег момка“. Они су се и сетили тог случаја како би још једном оптужили Русију“, закључио је Климов.

Портпарол Државног тужилаштва Пољске Ева Бјалик саопштила је раније да је држава покренула процедуру хапшења контролора лета који су радили на аеродрому Смоленска за време пада авиона председника Леха Качинског 2010. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала