Бугарски вицепремијер: Покушавају да легализују геј бракове под изговором борбе против корупције

CC BY 2.0 / EU2017EE Estonian Presidency / Arno Mikkor / Министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов
Министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов - Sputnik Србија
Пратите нас
Бугарски потпредседник владе, лидер странке Бугарски национални покрет Красимир Каракачанов назвао је критику Европског парламента, који је оптужио Бугарску за говор мржње против ЛГБТИ особа, систематским притиском на земљу.  Он је додао да неко у земљи под изговором борбе против корупције покушава да легализује истополне бракове.

Он је на тај начин прокоментарисао оптужбе чланова надзорне групе за поштовање демократије, владавине права и фундаменталних права при Одбору за грађанске слободе, правосуђа и унутрашњих послова, који представља комитет Европског парламента. Чланови групе су у свом обраћању оптужили Бугарску за говор мржње против ЛГБТИ особа, као и због посебних мера против ширења вируса корона у ромским четвртима и ометања рада невладиних организација са „македонско-бугарском мањином“.

Према речима министра, Устав Бугарске обезбеђује индивидуална људска права, а не колективна права мањина и додао да је питање македонске мањине у потпуности затворено.

„Под изговором борбе против корупције, која је несумњиво веома осетљива и важна тема, неко покушава да легализује непостојеће етничке и свакојаке друге мањине, истополне бракове и да уништи бугарске традиције и обичаје“, рекао је он.

Он је истакао да се његова странка противи сваком облику притиска на Бугарску.

„Као лидер Бугарског националног покрета чврсто изјављујем да се, политичко удружење којим ја руководим, противи сваком облику притиска на нашу земљу, као и сваког покушаја нарушавања нашег националног идентитета, хришћанских вредности и традиционалне породице њихових мушкараца и жена“, изјавио је Каракачанов.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала