Лазанског одликовали руски ветерани /видео, фото/

© Sputnik / Оливера ИкодиновићАмбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански одликован у Москви Медаљом за јачање српско-руског пријатељства
Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански одликован у Москви Медаљом за јачање српско-руског пријатељства - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански одликован је у Москви Медаљом за јачање српско-руског пријатељства у част 75. годишњице велике победе над фашизмом.

Лазанског су одликовали представници руске организације Ветерани Оружаних снага Руске Федерације, који су учествовали у војним операцијама у Авганистану.

Српски амбасадор је истакао да је ово признање потврда српско-руског савезништва и историјски добрих односа две земље и наших оружаних снага.

„Орден сам добио од ветерана совјетске и руске армије. Ово признање је одраз нашег савезништва у Првом и у Другом светском рату. Руски ветерани изузетно цене потез председника Вучића који је дошао као једини државник ван земаља некадашњег СССР на Параду поводом 75 година од победе у Другом светском рату“, рекао је Лазански за Спутњик.

Амбасадор је додао и да је ово одликовање и нека врста признања за ранији новинарски рад, с обзиром на то да је са совјетским војницима шест пута био у Авганистану у време ратних операција, а такође и два пута са руским војницима у Чеченији.

© Sputnik / Оливера ИкодиновићЛазанског су одликовали представници руске организације Ветерани Оружаних снага Руске Федерације, који су учествовали у војним операцијама у Авганистану.
Лазанског одликовали руски ветерани /видео, фото/ - Sputnik Србија
Лазанског су одликовали представници руске организације Ветерани Оружаних снага Руске Федерације, који су учествовали у војним операцијама у Авганистану.

„То су за мене врло драге успомене из новинарског периода. У сваком случају, и овај долазак ветерана совјетских и руских Оружаних снага у нашу амбасаду у Москви је знак да је савезништво у два светска рата остало постојано, да ни руски, ни српски народ никад неће заборавити заједничке жртве у Другом светском рату и то је нека врста залога за будуће пријатељске односе, наставак сарадње и добрих односа између Србије и Русије и српских и руских оружаних снага“, рекао је амбасадор.

Свет 2020. године обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала