Срби збуњени: Под надзором иако су црногорску границу прешли пре 18 часова

© Tanjug / RADE PRELICСрби се враћају возом из Црне Горе
Срби се враћају возом из Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
На граничним прелазима нашим грађанима који улазе у Србију већ се деле обавештења о надзору иако су прешли границу јутрос, а не данас после 18 сати. Како јављају читаоци, обавештења о надзору и апел да су дужни да се пријаве електронски свима који прелазе нашу границу деле се наводно од поноћи.

Тањи Ђ. (35), која је с дечком и другарицом прешла границу Србије са Црном Гором око 9.50 сати на Гостуну уручен је папир о надзору.

"Царински службеник нам је скенирао личне карте ван пункта и рекао да морамо да се јавимо или можемо сносити новчану казну",  рекла је она за Телеграф.

Истина, на папиру који су добили, стоји да уколико се електронски не пријаве у року од 24 сата чине прекршај, који је кажњив по члану 85, став 1, тачка 10, Закона о заштити становништва од заразних болести.

Овај члан и ова тачка Закона кажу, иначе, да ће се новчаном казном у износу од 50.000 до 150.000 динара казнити свако ко не поступа по прописима, одлукама или наредбама које доносе надлежни органи у складу са овим законом, а којима се одређују мере за заштиту становништва од заразних болести.

Тања Ђ. је са дечком и другарицом била у Чању, и уместо да се у Београд врате у понедељак, због најављеног надзора, решили су да скрате летовање и врате се данас.

"Прекинули смо летовање да не бисмо имали проблема. Није проблем да се јавимо, али не разумемо зашто су нам дали папир да смо под надзором ако је најављено да ће бити после 18 сати. Када смо питали цариника зашто сада добијамо папир, рекао нам је да је почело од поноћи, и да им је тако речено", навела је.

Надзор над грађанима који се враћају требало је да почне у 18 сати. Како је најављено, сви који се после 18 сати врате, добиће ово упозорење, и мораће електронски да се пријаве.

Од јутрос су на граничним прелазима између Србије и Црне Горе велике гужве, а очекује се још већи прилив улазака у нашу земљу између 16 и 18 сати.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала