Трамп нуди помиловање Асанжу

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Уђи у базу фотографијаАкција у знак подршке Џулијану Асанжу испред зграде суда у Лондону
Акција у знак подршке Џулијану Асанжу испред зграде суда у Лондону  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп понудио је помиловање оснивачу Викиликса Џулијану Асанжу уколико он открије извор који је хаковао имејлове Демократског националног комитета пред америчке председничке изборе одржане 2016. године, речено је данас на лондонском суду.

Асанжова адвокатица Џенифер Робинсон изјавила је да је упозната са састанком на којем су бивши члан Конгреса Дејна Рорбахер и Чарлс Џонсон, сарадник за кога се зна да је имао везе са Трамповом кампањом, изнели понуду, пренео је Ројтерс.

Предлог који је изнео конгресмен Рорбахер био је да Асанж идентификује извор за публикације везане за изборе из 2016. године у замену за неки облик помиловања, рекла је Робинсонова у изјави сведока датој суду.

Џулијан Асанж (49) се бори против изручења САД, где је оптужен за заверу везану за хаковање владиних рачунара и кршење закона о шпијунажи због објављивања поверљивих докумената 2010. и 2011. године, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала