Покушај тровања Трампа: Покренута истрага

© AP Photo / Evan VucciДоналд Трамп на аеродрому у Минесоти
Доналд Трамп на аеродрому у Минесоти - Sputnik Србија
Пратите нас
Пакет који садржи отровни рицин, упућен америчком председнику Доналду Трампу, пресрели су органи закона, наводе медији. ФБИ и америчка тајна служба, овлашћена да штити председника, покренули су истрагу о инциденту. Два теста потврдила су да је у пакету било рицина, додаје се у извештају.

Пакет рицина, који је послат раније ове недеље,пресретнут је пре него што је стигао до поштанске собе Беле куће, а сва пошта сортира се и прегледа изван објекта пре него што стигне у резиденцију, известио је Си-Ен-Ен. 

Пакет истражују ФБИ и Тајна служба, а детаљи још нису објављени. Није познато ко га је послао, али један званичник је рекао за „Њујор тајмс“ да пакет потиче из Канаде.

Рицин је високо токсично једињење екстраховано из рицинусових зрна које се користи у терористичким нападима. Може се користити у облику праха, гаса, киселине или у чврстом стању. Ако се прогута, узрокује мучнину, повраћање и унутрашња крварења желуца и црева, што је праћено отказивањем јетре, слезине и бубрега, а након тога следи смрт због колапса циркулаторног система.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала