Турска отвара Генерални конзулат у Бањалуци

Пратите насTelegramOdyssey
Турска амбасада отвара канцеларију Генералног конзулата Турске у Бањалуци, потврђено је "Независним" из Амбасаде Турске у БиХ.

Како је наведено, окончана је процедура избора првог генералног конзула кога је именовала Турска. Такође, речено је да је Председништво Босне и Херцеговине разматрало тај захтев и да је одобрено да канцеларија буде отворена.

У Амбасади Турске у БиХ речено је да је генерални конзул формално започео своју мисију 15. септембра.

"Отварање Генералног конзулата Турске у Бањалуци врло је значајан и користан корак за успостављање блиских односа са локалним властима, стварање нових поља сарадње, праћење трговачких и економских послова на лицу места и нарочито стварање нових прилика за улагања", рекли су у Амбасади Турске.

У Бањалуци, највећем граду Републике Српске генералне конзулате имају Србија, Хрватска и Словенија, која има конзуларно одељење због присуства словеначке мањине на том подручју, али и великог интереса радника из БиХ за одлазак у Словенију.

У Бањалуци канцеларије имају САД и Уједињено Краљевство.

Што се тиче Амбасаде САД, дошло је до значајног повећања активности у оквиру "Америчког кутка", који организује бројне догађаје које повезују Бањалуку с Америком, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала