Митрополит Амфилохије у Кучима запевао о Косову /видео/

© Фото : Митрополија црногорско-приморскаМитрополит црногорско приморски Амфилохије Радовић
Митрополит црногорско приморски Амфилохије Радовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије посетио је данас село Брскут, у Кучима, поводом славе цркве Рождества Пресвете Богородице, где је служио литургију.

Митрополит Амфилохије је током прославе са мештанима тог села, на изненађење и одушевљење присутних, запевао и песму о Косову.

Иначе, митрополит Амфилохије је после литургије поручио да поштује власт, али да није сваки властодржац за поштовање.

„Ја поштујем власт, она је призив на поредак међу људима. Међутим, није сваки властодржац за поштовање, он је за поштовање као човек, али не и његов злочин и његова идеологија лажна и безбожна. Не може бити за поштовање она идеологија која одриче Бога, која се одриче вечног и непролазног људскога достојанства“, истакао је митрополит Амфилохије.

Он је рекао да се храмови граде у име Господа и да припадају свима земаљским народима, првенствено онима чији су га преци саградили: Брскућанима, Братоножићима Љеворечанима, Црногорцима, Србима, али и Русима и Кинезима и Латиноамериканцима...

„То је оно што је најважније и најбитније данас у наше време кад је поново завладало безумље, када хоће и Цркву Божију, тај Божији народ да деле по својим партијским опредељењима, заборављајући да су основне две заповести: Љуби Господа Бога свога свим срцем својим, свом душом својом и свом мишљу својом  и Љуби ближњега свога као самога себе, а сваки човек на земљи је наш ближњи, наш брат и и вечни сабрат“, казао је митрополит Амфилохије, пренела је Митрополија црногорско-приморска.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала