Бугарски премијер: Није било корупције, од ЕУ смо добили милијарду евра

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБојко Борисов
Бојко Борисов - Sputnik Србија
Пратите нас
Бугарски премијер Бојко Борисов је изјавио да је његова земља, упркос извештајима о корупцији приликом расподеле средстава из европских програма, поново добила новац за развој пољопривреде. Реч је о цифри од милијарду евра.
„Волим да оповргнем лаж уз помоћ чињеница. Поред тога што нико није прекидао финансирање пољопривреде и корупције у расподели европских средстава нема, добили смо велики финансијски пакет за подршку бугарских сељака. Финансирање из ЕУ јесте прекидано али за време друге власти. Ипак, махинације остављам нашим опонентима“, рекао је Борисов.

Током прошле године Бугарску је потресло неколико великих скандала у вези европских средстава, а због тврдњи да је новац из Брисела злоупотребио оставку је поднео министар пољопривреде Румен Порожанов.

Према истрази, Порожанов је у моменту када је био на челу Државног фонда за пољопривреду при Министарству, могао да осигура протекције за компаније које су намеравале да граде некретнине за туристе.

Скандал је отерао с позиције министра привреде Александра Манолева који за личне потребе користио кућу изграђену новцем издвојеним за развој туризма.

Ове године бугарски медији су поново осумњичили Министарство пољопривреде за покушај скривања начина расподеле новца пред ЕУ и то након што се на интернету појавио видео он-лајн сусрета министарке Десиславе Таневе с пољопривредним произвођачима.

Када је један од њих питао како то да су добили више новца него што су очекивали, министарка је рекла да то не шире, иначе ће ЕУ обуставити и то финансирање.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала