Дританова УРА зове НАТО упомоћ

© Фото : Sergej ZabijakoПризор као из филма апокалипсе: Барски ватрогасци спасили су од пожара око 100 кућа, упркос јаком ветру и неприступачном терену
Призор као из филма апокалипсе: Барски ватрогасци спасили су од пожара око 100 кућа, упркос јаком ветру и неприступачном терену - Sputnik Србија
Пратите нас
Грађански покрет УРА позвао је Директорат за ванредне ситуације да хитно позове у помоћ НАТО одбрану у стављању под контролу и гашење пожара у Националном парку Скадарско језеро који је већ данима активан.

Из ове странке су затечени нереаговањем надлежних и препуштању НП Скадарско језеро ватреној стихији која данима гута све пред собом, преноси „ин4с“.

„Ако ми немамо опрему за гашење пожара на таквим теренима, имају је они чији смо пуноправна чланица – НАТО. Подсећамо и да су партнери из НАТО-а и 2017. прискочили у помоћ Црној Гори када је било активно мноштво пожара на територијама за које као држава и систем немамо опрему за стављање под контролом и реаговање“, наводе из Грађанског покрета УРА.

Они су најавили да ће у току дана послати хитну ургенцију Директорату и позвати их на хитну реакцију.

„У питању је национално природно благо – један од наших најлепших националних паркова и надлежни већ данима не реагују што је незамисливо. Исто тако у наредном периоду треба радити на томе да се обезбеде средства, да би као држава у којој су пожари јако учестали у летњим месецима, имали за почетак макар један канадер који би могао да гаси пожаре на неприступачним теренима“, наводе из УРЕ.

Они закључују да се однос патриотизма и родољубља актуелне власти огледа и у овој ситуације – скрштене руке док активни пожар свакодневно гута површине у заштићеном простору и јединственом резервату природу какав је Скадарско језеро, што је, оцењују незамисливо.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала