Галић: Граница БиХ шупља као швајцарски сир

© AP Photo / Amel EmricМигранти
Мигранти  - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић упозорио је данас да је босанскохерцеговачка граница "шупља као швајцарски сир" и да нема довољно људи да би се она осигурала у јеку мигрантске кризе.

Гајић тврди да је кадровско попуњавање ове полицијске агенције постало немогућа мисија "због опструкција из Сарајева", преноси босански портал Кликс.

Он је подсетио да се годинама тражи да се Гранична полиција БиХ кадровски попуни и наводи да се у ту причу увелико умешала политика.

Како додаје, постојала је намера да се интерним правилником направи унутрашња прерасподела радних места и смањи број руководећих позиција да би се добило више људи на терену, али је тај захтев годинама стајао у фиоци бившег министра безбедности.

Галић је истакао да, када је реч о руковођењу бошњачким кадровима, постоји притисак да се ти људи не смеју дирати.

"Ионако нас има превише и сударамо се по ходницима па би ваљало одрадити прерасподелу и неке послати на границу. Али то је за сада немогућа мисија", рекао је Галић за АТВ.

Како је навео, тиме би се укинула нека места, "неким шефовима, високим функционерима".

"Нису укинута места, него нећеш бити у Сарајеву, овде фино јести баклаву и ходати по Башчаршији, него ћеш имати посла и ићи на границу, а ми и јесмо формирани да идемо да штитимо државну границу, а не да се овде накупимо у овој згради да запињемо један за другог по ходницима", поручио је Галић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала