Једини потомак Кенедијевих који је алармирао политичку сцену Америке /фото/

© AP Photo / Charles A. SmithАмеричка застава
Америчка застава - Sputnik Србија
Пратите нас
Када је средином августа одржана Демократска национална конвенција у Америци један млади човек се посебно истакао, а пажњу је привукао не само атрактивним изгледом и запаженим говором, већ и самим пореклом. Реч је Џеку Шлосбергу, једином унуку убијеног америчког председника Џона Кенедија.

Да је прави припадник Кенедијевих сведочи и чињеница да ликом невероватно подсећа на свој ујака Џона Кенедија Јуниора, који је погинуо 1999. у 38. години када се срушио авион којим је сам управљао, а у ком се налазила и његова супруга Керолин Басет и њена сестра.

Шлосбергу се предвиђа светла политичка каријера

Џек је најмлађе дете Керолајн Кенеди, ћерке Џона Кенедија, и уметника и дизајнера Едвина Шлосберга, који је најпознатији по пројектовању интерактивних јавних простора. Пар има још две ћерке - глумицу Роуз и новинарку Татјану.

Овај 27-годишњак је 2015. дипломирао историју на Универзитету Јејл, а потом је наставио школовање на Харварду у оквиру права и бизнис програма. Прве кораке у свету политике направио је прилично стидљиво - објављујући различите текстове и коментаре за угледне америчке медије, преноси Блиц.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

No Greenland's the one with the ice on it!

Објава коју дели Jack Schlossberg (@jackuno) дана

Међутим, на дебитантском говору на конвенцији Демократске странке решио је да направи заокрет и јавности се прикаже као млада нада америчке политике, а није се либио да у том подухвати игра и на карту носталгије и упечатљиве заоставштине које је његов деда Џон Кенеди оставио Американцима.

Зато никог није ни зачудило када је у току говора позајмио најпознатији цитат свог деце: "Не питајте шта ваша земља може да уради за вас, питајте шта ви можете да урадите за своју земљу".

Ван политике, млади Џек има још пуно активности - бави се једрењем, веслањем на дасци и пецањем. Такође, одиграо је мању улогу у криминалистичкој серији "Плава крв". Једно време је живео заједно са мајком у Јапану, па је током студирања историје фокус ставио управо на традицију ове земље.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Let’s freaking go!!!

Објава коју дели Jack Schlossberg (@jackuno) дана

Поред порекла, оно што је свакако велики плус младог политичара јесте харизма и сјајан изглед - жене му тешко одолевају. Такође, још један адут је и што се не боји да користи друштвене мреже и што се радо обраћа јавности путем Инстаграма, а не либи се ни да се нашали или окачи опуштене фотографије на којој је без одеће на плажи.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала