НИС: За образовање и безбедност деце у школама 114,5 милиона динара

© Фото : НИСНИС
НИС - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Компанија НИС у оквиру свог програма „Заједници заједно 2020“ подржаће 72 пројекта којима ће бити унапређена дигитализација наставног процеса и повећана безбедност деце и наставника у школама широм Србије, а у те пројекте укупно ће уложити 114,5 милиона динара.

Како је саопштено из те компаније, програмом су подржане основне и средње школе из 12 партнерских градова и општина у нашој земљи, у којима НИС остварује највећи део својих пословних активности — Београд, Нови Сад, Пожаревац, Ниш, Чачак, Зрењанин, Панчево, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Србобран и Житиште.

Из компаније истичу да управо зато што су савремени начин образовања и безбедност деце у школама препознати као приоритет за улагање, НИС ће за те пројекте у 2020. години донирати 114,5 милиона динара.

Овогодишњи програм, наводе, реализован је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством унутрашњих послова Републике Србије.

Резултати конкурса објављени су на веб страници, као и на сајтовима градова и општина учесница програма.

Као један од лидера у друштвеној одговорности у Србији, компанија НИС под слоганом „Будућност на делу“ годинама улаже средства у подршку деци и младима, унапређује инфраструктуру образовних институција, подстиче популаризацију науке, културе и уметности и доприноси побољшању услова за рад у здравственим и установама социјалне заштите.

„Заједници заједно“ је програм НИС-овог друштвено одговорног пословања који компанија спроводи 12 година у партнерству са градовима и општинама у Србији. До сада је кроз програм подршке локалним заједницама уложено 1,2 милијарде динара и подржано 950 пројеката од значаја за развој шире друштвене заједнице.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала