Украјинци: Руси нису хтели чоколаду из наших руку

CC0 / Pixabay / tookapic / Чоколадне бомбоне
Чоколадне бомбоне - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјинска делегација у саставу трилатералне Контакт-групе донела је на преговоре чоколадне бомбоне, како би почастили Русе и остале учеснике разговора, преноси телевизија „Украјина 24“.

Како је рекао вицепремијер за питања реинтеграције привремено окупираних територија, први заменик шефа украјинске делегације Алексеј Резњиков, представници Кијева донели су чоколаду како би почастили све учеснике преговора.

„Руска делегација је одбила да узме чоколаду из наших руку“, рекао је он и истакао да је „чоколада купљена у продавници у Немачкој“.

Према његовим речима, Украјинци на преговорима понекад примењују тактику „која понекад ствара напетост“ код представнике Русије.

Доњецка и Луганска народна република прогласиле су независност од Украјине након државног пуча у Кијеву и након што су нове украјинске власти у априлу 2014. године почеле војну операцију на истоку земље. Како се процењује, у том сукобу је страдало око 13.000 људи.

Независност је проглашена на основу резултата референдума одржаног 11. маја 2014. године и још тада су затражили да се прикључе Русији. Питање решавања ситуације у Донбасу разматра се, између осталог, и на састанцима Контакт групе у Минску, која је од септембра 2014. године усвојила три документа који регулишу кораке за деескалацију сукоба. Мински споразуми регулише, између осталог, давања специјалног статуса самопроглашеним републикама у Донбасу, али до данас Кијев није испунио преузете обавезе. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала