Хоће ли замена струјомера смањити крађу струје? /видео/

Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић
Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Од 3.600.000 мерних места (орман са бројилом) у категорији домаћинстава ЕПС Дистрибуција ће, према плану који је одобрила Агенција за енергетику Републике Србије (АЕРС), заменити милион и по.

Истовремено са заменом Оператор дистрибутивног система ЕПС Дистрибуција ће преузети мерна места, а старе струјомере заменити дигиталним бројилима.

Све се ради према важећим Законом о енергетици, који прописује да је ОДС ЕПС Дистрибуција у обавези да преузме све мерне уређаје, мерно-разводне ормане, прикључне водове, инсталације и опрему у мерно-разводном орману.

Само преузимање мерних места и бројила у јавности је поново актуелизовали питање у чијем је власништву мерно место и бројило, ако га је власник куће или стана својевремено купио. А како ЕПС Дистрибуција ову акцију користи и да нека бројила измести на бандере сасвим је сигурно да ће то засигурно засметати појединцима који су „штеловали“ бројила и крали струју.

О овоме, као и пракси која се примењује у другим земљама у данашњој „Енергији Спутњика“ Јелица Путниковић разговара са мр Жељком Марковићем, лидером за енергетику и индустрију у консултантској кући „Дилојт Србија“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала