„Вера, љубав и нада“: Нови покрет генерала Делића и Немање Шаровића

CC BY-SA 3.0 / / Генерал у пензији Божидар Делић
Генерал у пензији Божидар Делић - Sputnik Србија
Пратите нас
Некадашњи посланици Српске радикалне странке Немања Шаровић и Божидар Делић представили су нови покрет „Вера, љубав и нада“, на чијем су челу.

Шаровић је рекао да је предата документација за регистрацију покрета, да ће он формално бити председник, а да ће генерал Божидар Делић бити заменик председника.

Овакав назив покрета је одабран јер се ради о хришћанским врлинама, које су потребни души, народу и држави Србији, рекао је он на конференцији за новинаре.

„Много тога се данас врти око новца, мисле људи да све могу да купе, али не може се све и свако купити“, рекао је Шаровић.

Додао је да ће се покрет удруживати само са грађанима, никако са другим покретима или странкама.

У Србији о свему одлучује један човек, у чијим рукама је сва политичка, финансијска и медијска и свака друга власт, рекао је он и напоменуо да изборни услови у Србији никада нису били фер и поштени, али да овај покрет то свакако неће тражити да констатују Европљани Тања Фајон или Сем Фабрици.

Циљ новог покета, како је казао, није само „рушење актуелног режима“, већ пре свега „уређивање система државе“.

Делић је оценио да је ово покрет поштених и честитих људи, уз напомену да њима нису потребне „прљаве паре тајкуна и криминалаца“.

Према његовим речима, једина легално изабрана институција у Србији је председник државе, док су нелегална влада, министри, а скупштина до краја није конституисана и нема ког да сазове следећу седницу.

„Желимо да Србија буде уређена земља“, рекао је Делић.

Он  је додао да је тај покрет усмерен ка „онима који тешко живе, а нису се усуђивали да до сада проговоре“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала