Човек и даље ужива у природи - али само на интернету

© Владимир ВинкићСезонаријум
Сезонаријум - Sputnik Србија
Пратите нас
Пројекат „Сезонаријум“ доктора уметности Весне Опавски биће представљен у новом простору Графичког колектива. Човек и даље ужива у природи, али само на интернету, поручује ауторка у кратком разговору за Спутњик.

Сезонаријум“ чине дигиталне графике, настале колажирањем цртежа. Оне ће бити постављене у новом простору Графичког колектива пре реконструкције у стандардни изложбени простор. Ова изложба има за циљ да оживи нови простор и упути на проблем са којим се Графички колектив сусреће већ годинама.

„Мој мотив је био пре свега очување успомена о природи. Ми у природи проводимо мање времена него пред компјутером, а онда из тог ограниченог боравка у природи, постављамо фотографије на компјутер и самим тим говоримо колико је то драгоцено проведено време", каже за Спутњик Весна Опавски.

Анализирајући понашање људи према природи, ауторка је изложбу назвала „Сезонаријум“ и скренула пажњу на трендове понашања. „С једне стране постоји тренд боравка у природи, а с друге стране су сезоне саме природе. Тако имамо сезону пикника, сезону лептира, сезону цветања или сезону опадања лишћа, а те сезоне се смењују.“

У периоду ишчекивања документације и прикупљања средстава за адаптацију, ова изложба нуди савршен контраст са простором. Тренутни индустријски изглед галерије пред реновирање у супротности је са бојама и облицима на изложеним графикама и представља нам графике као величанствене узорке природе.

© Владан ВинкићИзложба „Сезонаријум“ биће отворена од 22. до 26. септембра у новом простору Графичког колектива у Драгослава Јовановића 11.
Човек и даље ужива у природи - али само на интернету - Sputnik Србија
Изложба „Сезонаријум“ биће отворена од 22. до 26. септембра у новом простору Графичког колектива у Драгослава Јовановића 11.

„Ова поставка је прилично класична, а простор необичан, што буди занимљиве емоције. Радови се на неки начин понашају према простору као да је нормалан, као што ће и једног дана бити“, сматра Весна Опавски.

Весна Опавски учествовала је десет самосталних и преко 100 групних изложби широм. Живи и ради у Србији и Белгији. Њену изложбу „Сезонаријум“ можете погледати од 22.до 26. Септрембра у новом простору Графичког колектива у Драгослава Јовановића 11 од 12-16 часова.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала