Европска комисија одобрила „Фортенова групи“ куповину „Меркатора“

CC0 / User:Михајло Анђелковић - / Меркатор центар на Новом Београду
Меркатор центар на Новом Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска комисија одобрила је намеру концентрације којом „Фортенова група“ стиче контролу над Пословним системима „Меркатор“, саопштено је из Управе групе.

За територије Србије, БиХ, Црне Горе и Северне Македоније пријава је поднесена надлежним локалним регулаторним телима за заштиту тржишне конкуренције, те су сад сва национална тела, осим Комисије за конкуренцију Републике Србије, одобрила концентрацију, наводи се у саопштењу „Фортенова групе“, преноси Б92.

„Радује нас ова одлука Европске комисије да одобри пренос ’Меркатора‘ са ’Агрокора‘ на ’Фортенова групу‘. Верујемо да ће ускоро уследити и одобрење српске Комисије. Тиме се отвара пут да се пренос ’Меркатора‘ реализује до краја ове године и да малопродаја ’Фортенова групе‘ од 2021. на тржишту наступи као заједничка, регионална групација чије је пословање у интересу свих – од запослених преко добављача и деоничара до укупног привредног окружења у националним државама, али и на простору целог региона“, рекао је Фабрис Перушко, главни извршни директор „Фортенова групе“, коментаришући одлуку Европске комисије.

„Снажан власник ће ’Меркатору‘ омогућити даљи раст и развој и подржати стратешке пројекте ’Меркатора‘, укључујући инвестицију у нови логистички центар у Љубљани вредну 130 милиона евра“, додао је Томислав Чизмић, председник Управе „Меркатора“ и такође нагласио да је ово одобрење изузетно важан корак у преносу „Меркатора“ на „Фортенова групу“, саопштено је.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала