Хоти одушевљен посетом делегације САД: Благословени смо

© AP Photo / Astrit IbrahimiАвдулах Хоти и америчка делегација
Авдулах Хоти и америчка делегација - Sputnik Србија
Пратите нас
Приштински премијер Авдулах Хоти изјавио је да је одушевљен посетом америчке делегације предвођене амбасадором Ричардом Гренелом.

"Косово је благословено пријатељима попут САД", написао је Хоти на Твитер налогу.

​Он је навео да је после 4. септембра, економске нормализације и споразума из Беле куће, потписана заједницка изјава Косова и САД са извршним директором Међународне развојне финансијске корпорације ДФЦ Адамом Боулером.

Хоти је уз твит обајaвио и текст споразума документа у коме се наводи да две стране поздрављају брзо закључење новог косовско-америцког споразума о промоцији инвестиција и да желе да споразум ступи на снагу што пре, односно након обављања унутрашњих процедура.

Очекује се да ће нови споразум пружити приступ читавом спектру инвестиционе подршке коју пружа америчка финансијска корпорација за међународни развој, као и да утврди акције у вези са корпоративном подршком пројектима на Косову.

"Након историјске економске нормализације односа Косова и Србије, за коју је споразум постигнут 4. септембра у Вашингтону, Косово и Србија намеравају да унапреде преговоре, након ступања на снагу новог Споразума о подстицају Косова и Србије, затим инвестиција, повезаних са важним пројектима на Косову, укључујући пројекте за које постоји договор да буду део економске нормализације између Србије и Косова", наводи се у документу који је Хоти објавио на Твитеру.

"Косово и САД посвећене су примени новог споразума о промоцији инвестиција између Косова и САД, и пуној посвећености примени споразума. Од обе земље се очекује да идентификују пројекте који даље јачају економску интеграцију и развој у региону".

Споразум се завршава тако што потписници поздрављају та достигнућа као конкретан доказ "снаге односа између две нације."

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала