Изгубио изборе, а био једини кандидат

CC0 / Ансплеш/Alberto Barrera / Молизе, Италија
Молизе, Италија - Sputnik Србија
Пратите нас
Иако једини кандидат за градоначелника у малој општини Лезина - градићу од 6.000 становника, близу Фозде, члан странке „Лига“, Примиано Ди Мауро је изгубио.

Наиме да би резултати локалних избора били важећи, било је неопходно да гласа најмање 50 одсто бирача, али је у тој малој општини само 49 одсто становништва изашло да гласа.

Тако се победа која је изгледала сигурна, будући да није имао конкуренцију, претворила у бизаран и вероватно јединствен пораз, јер није имао противкандидата.

Штампа која извештава о овом случају, који је за рубрике „веровали или не“, пише да су победили они који су бојкотовали изборе, то јест нису искористили своје демократско право да гласају.

Апстиненција је била фаворизована са две групе локалних политичара „Другачија Лезина“, која је ближа странкама десног центра, и друга група „Но Кворум“, по политичком уверењу ближа Демократској странци.

Будући да није изабрана локална влада, градић Лезина ће бити вођена такозваним „комесарима“.

Пораз без противкандидата је постао хит тема на друштвеним мрежама, а многи иронизују случај и повезују недостајућих 49 гласова, колико је било потребно да се оствари кворум, са чињеницом да странка „Лига“ мора друштву да врати 49 милиона евра, новац који им не припада, и чији се трагови на чудесан начин губе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала