Спреман велики удар на ријалити програме у Србији

CC0 / / ТВ и даљински
ТВ и даљински  - Sputnik Србија
Пратите нас
Савет Регулаторног тела за електронске медије наложио је стручној служби тог тела да изради обавезујући Правилник о времену емитовања ријалитија "присилног окружења", према којем ће емитовање тог програма бити ограничено од 23 до 6 сати ујутру.

Ријалити "присилног окружења" пре свега има штетан утицај на малолетнике, али и на читаво друштво, закључци су седнице Савета чланова РЕМ-а на којој се расправљало о овом правилнику.

На телевизијама са националном покривеношћу "промовишу се криминалци и примитивизам који је погубан за друштвени живот, али и свест људи", оцењено је на седници.

Члан Савета РЕМ-а Слободан Цвејић изјавио је да су због недавног случаја у ријалити програму, када је на телевизији Пинк Кристијан Голубовић изнео претње смрћу, чланови били сагласни да траже да се покрене кривични поступак.

Како би приближио у којим размерама иде ова "драстична" пракса, Цвејић је рекао да је тим поводом гледао спорну емисију Пинка, те да се у њој псовке биле "биповане", док се претње смрћу гласно изговарају.

Закључује да је "неко водио рачуна шта ће бити у том програму", с обзиром на то да су псовке прикривене, али да није имао свест о претњама које су изречене.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала