Трамп у УН: САД испуњавају судбину миротворца

© AP Photo / Mary AltafferАмерички председник Доналд Трамп у УН
Амерички председник Доналд Трамп у  УН  - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп рекао је данас на виртуелној седници Генералне скупштине УН да Сједињене Америчке Државе испуњавају своју судбину миротворца, након што су помогле да се постигне споразум о нормализацији економских односа Београда и Приштине, као и споразум о нормализацији односа Израела, Уједињених Арапских Емирата и Бахреина.

Трамп је у говору оценио да Светска организација мора да тражи одговорност Кине зато што није успела да спречи ширење корона вируса од којег је преминуло око 200.000 Американаца и скоро милион људи широм света, преноси Танјуг.

Он је оптужио Кину да није на време поделила информације о новој заразној болести, коју назива „кинеским вирусом".

Генерални секретар УН Антонио Гутереш упозорио је у уводној речи да се свет суочава са „епохалном“ здравственом кризом, преноси АП.

Указао је и на највећу економску несрећу и губитак радних места од Другог светског рата, опасне претње људским правима и претњу новог хладног рата између САД и Кине.

Бразилски председник Жаир Болсонаро одбацио је критике на рачун своје владе због политике у области заштите животне средине.

Бранио је и начин на који је Бразил, друга земља на свету најтеже погођена вирусом корона, одговорио на пандемију, преноси Ројтерс.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала