Бећковић: Ја сам негирао Црну Гору згрћући милионе, а Мило ју је опевао о свом трошку

© Sputnik / Дејан СимићМатија Бећковић
Матија Бећковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Академик и истакнути српски песник Матија Бећковић прокоментарисао је недавну изјаву лидера Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића, који је казао да је „Бећковић свој живот потрошио да би негирао нешто што је једина његова аутентична вредност“.

„Не знам зашто један Председник Републике не би говорио истину. Има ли неког да не зна да сам ја целог живота негирао Црну Гору, а он је опевавао и прослављао у својим поемама. И што је најгоре ја сам Црну гору негирао згрћући милионе, а он је певао у њену славу о свом трошку не тражећи од ње никад ништа“, каже Бећковић.

Ко не зна, додаје он, „да сам ја у 21. веку прогонио монахе и песнике почев од Његоша до Амфилохија и Јоаникија“.

„Да сам овог последњег и хапсио па чак недавно намеравао и да га убијем у сред Београда и тако покушао да литије претворим у погребне поворке. Ко не зна да сам ја из Црне Горе прогонио свештенике који нису Црногорци, а заштитио их је Председник Републике рекавши да би то било као кад би Грчка из Свете Горе истеривала монахе који нису Грци. Упркос резолуцији ЕУ којом је изједначен комунизам и фашизам ја сам ове године подигао споменик Титу у сред Црне Горе и запретио да ћу обурдати сваки камен ако неко покуша да подигне неку нову цркву или обнови Његошеву капелу на Ловћену“, наводи Бећковић.

Онда није чудо, наставља Бећковић, „што сам му, поштујући европски систем вредности, забранио улаз у Црну Гору тако да је председник Републике био приморан да се одметне у шуму, што је први случај у „десет векова црногорске државности“, преноси Ин4с.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала