Чека нас озбиљан посао: Бечић о формирању нове владе Црне Горе

© FB/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna GoraАлекса Бечић председник Демократа
Алекса Бечић председник Демократа - Sputnik Србија
Пратите нас
Преговарачки тимови победничких коалиција разговарају о начинима функционисања, модалитетима, али и приоритетима будуће власти и ти преговори се одвијају планираном динамиком, изјавио је председник Демократске Црне Горе Алекса Бечић и додао „чека нас озбиљан посао“.

Бечић је то рекао током разговора са амбасадорком Француске Кристин Тудик у Подгорици, уочи данашње конститутивне седнице парламента, преноси Танјуг.

Конститутивна седница Скупштине Црне Горе - Sputnik Србија
Почела конститутивна седница Скупштине Црне Горе /видео, фото/

Истакао је да ће Демократе, а верује, казао је, и остали потписници „Споразума за будућност“ бити гаранти његове примене.

Указао је да су актуелни преговарачки тимови бржи од свих које је до сада имала Црна Гора приликом конституисања власти након једног изборног процеса.

Бечић је нагласио да у будућој власти неће бити реваншизма и да је Демократска Црна Гора спремна да заједно ради са свим часним, поштеним и стручним људима које затекне у администрацији, јер без институционалне меморије нема напретка и остварења Програма будуће владе.

„Чека нас озбиљан посао и спремни смо да се ухватимо у коштац са свим проблемима“, навео је Бечић.
Манастир Острог у Црној Гори - Sputnik Србија
Епископски савет коалицијама: Формирајте Владу, сетите се жртава које је народ уложио у победу

Поновио је да ће се нова власт обрачунати са организованим криминалом и корупцијом онако како је и победила на изборима.

„Нема хапшења због мржње, нетрпељивости или политичке подобности. Радиће се у складу са Уставом и законима Црне Горе“, навео је Бечић, саопштено је из странке.

Наводи се да је Тудик честитала Бечићу на изборном резултату и саопштила да јој је драго што је коалиција „Мир је наша нација“ била достојанствена у победи и да је слала помиритељске поруке и у предизборном и у постизборном периоду.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала