Џон Јовановић из ДФЦ-а: Ово је прилика која се дешава једном у животу

© ZORAN ZESTICЏон Јовановић
Џон Јовановић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Директор канцеларије ДФЦ-а у Београду Џон Јовановић, за кога кажу да је главни човек председника САД Доналда Трампа за Балкан, каже да ће му више од српског порекла у реализацији пројеката у региону помоћи искуство у пословању.

Познавање језика и културе за првог човека регионалне канцеларије ДФЦ-а у Београду, која је отворена јуче, биће од велике помоћи, али и његово искуство у раду са финансијама.

„Колеге из шест различитих америчких агенција који су били у делегацији из Вашингтона одушевљени су својом првом посетом Београду и приликама и потенцијалом овог региона како у економском тако и у друштвеном смислу, и ја делим њихово мишљење“, рекао је за РТС Џон Јовановић, Американац српског порекла.

Изненађен је са колико спремности су људи чекали на повратак америчке привреде и долазак америчких инвестиција.

„Народи овог региона деле заједничке вредности и ми бисмо желели да те вредности градимо кроз пословне али и друштвене пројекте, поготово женско предузетништво. Многи су се јавили и рекли да је то сјајна прилика за Србију и регион“, истакао је Јовановић.

„За нас је најбитније да пронађемо прилику и да већ у прва три месеца урадимо неколико пројеката, а за почетак ћемо се прикључити пројектима који су већ у току попут ауто-пута ’Мир‘“ рекао је Јовановић.

ДФЦ располаже са 60 милијарди долара, а у овом региону виде, према речима Јовановића, огроман потенцијал и верује да ће бити великих улагања.

Џон Јовановић верује да је ово почетак нове ере у односима САД и Србије, а мера успеха рада канцеларије ДФЦ-а мериће се отварањем нових радних места.

Подршка супруге и породице није изостала, а како каже Јовановић, мајка му је пресрећна. 

„Сви су ме подржали јер је ово изузетна прилика која се једном дешава у региону и свакако у мом животу“, рекао је за РТС Џон Јовановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала