Нереди у Софији: Повређена три полицајца, једна особа притворена /видео/

© AP Photo / Petar PetrovЗастава Бугарске
Застава Бугарске - Sputnik Србија
Пратите нас
У јучерашњим сукобима на протестима у Софији повређена су три полицајца, а једна особа је приведена, саопштио је Бугарски национални радио.

У Бугарској се 22. септембра обележава Дан независности, те се у центру града окупило много више људи него претходних дана. Према извештајима медија, првих неколико сати протести су се одвијали релативно мирно, а ситуација је ескалирала када је део демонстраната одлучио да пробије полицијски кордон код зграде Бугарске академије наука, како би дошао до споменика Незнаном војнику.

Неки демонстранти су тада покушали да заобиђу кордон како би дошли до зграде Народне скупштине. Ка полицајцима су полетеле флаше и комади плочица. Представницима органа реда упућени су позиви да позову војску и скину шлемове.

Управа за унутрашње послове главног града Бугарске саопштила је да је акција протеста била договорена само на Тргу независности и да је оно што се догодило у близини зграде парламента намерна ескалација напетости.

Виши комесар Георги Хаџијев истакао да је грађани имају право да протестују, али да је недопустиво да покушавају да пробију полицијски кордон.

„Грађани имају право да дођу до споменика незнаном војнику било којим путем. Зграда Народне скупштине је стратешки објекат националне безбедности, немогуће је проћи кроз полицијски кордон“, рекао је он.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала