Царевић председник, свештеници освештали зграду oпштине Будва

© Фото : Youtube/RT Budva Sajt/PrintscreenМарко Царевић, председник општине Будва
Марко Царевић, председник општине Будва - Sputnik Србија
Пратите нас
Свештеници Митрополије црногорско- приморске освештали су данас зграду oпштине Будва након што је Марко Бато Царевић (Демократски фронт) изабран за председника oпштине.

Царевића, је у холу oпштине Будва, дочекало и неколико десетина грађана, преноси ин4с.нет.

„За мене то представља велику одговорност да у наредне четири године радим у најбољем интересу свих грађана и сваког дана ћу се трудити да оправдам огромно поверење које ми је избором указано. Пре свега желим да се захвалим свим грађанима који су учествовали на локалним и парламентарним изборима и што су показали истрајност и одговорност да у веома изазовном тренутку за Будву а и за Црну Гору оловком освојимо демократију. Рекордна излазност на овим изборима показала је да ово нису били још једни обични избори“, поручио је Царевић након именовања за председника Општине Будва.

Како је истакао „ово је био својеврсни референдум на којем смо бирали између диктатуре, заробљених институција и интереса неколицине са једне стране и слободе, демократије и владавине права са друге стране“.

„Иако су изборни услови били упитни, а изборни амбијент отежан из много разлога, грађани су положили тест демократије и желим да честитам свима на мирном и достојанственом понашању у изборном дану. Уједно, свим учесницима избора честитам на оствареном резултату, а одборницима у новом сазиву скупштине честитам избор на јавну функцију уз жељу да своју дужност обављају у најбољем интересу грађана и свеопштем развоју града. Изборни резултати показали су да грађани Будве верују у домаћински, поштен и одговоран однос према њима, због чега ћу наставити да радим у том правцу“, нагласио је Царевић.

Према његовим речима, дешавања која су уследила уочи ових избора у Будви остаће упамћени као сведочанство једног ружног и нечасног деловања политичке опције која је мислила да силом може да дође на власт и да силом може да је задржи.

За избор Царевића гласало је 13 одборника коалиције „За будућност Будве“ и шест одборника Демократске Црне Горе.

Уздржани су били сам Царевић и по један одборник УРА и Социјалдемократске партије.

Седници није присуствовало 11 одборника коалиције коју чине ДПС, СДП, ЛП и Црногорска.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала