Литванија позива ЕУ да пооштри антируске санкције

© AP Photo / Kirsty WigglesworthЗастава ЕУ
Застава ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Парламент Литваније усвојио је резолуцију у којој позива Европску унију да пооштри антируске санкције, а такође предлаже Немачкој да одустане од пројекта изградње гасовода „Северни ток 2“.
„Позивамо ЕУ да што пре усвоји санкције попут такозваног закона Магнитског против лица и руског режима за кршење људских права“, наводи се у документу.

Инцидент са Наваљним „још једном подсећа да је неопходно обуставити изградњу 'Северног тока 2'“, сматрају литвански парламентарци.

„Парламент предлаже Немачкој да одустане од пројекта изградње гасовода 'Северни ток 2', а Европску унију позива да осигура већу диверсификацију како извора тако и испоручилаца енергената“, истиче прес-служба парламента Литваније.

После инцидента с руским блогером и опозиционаром Алексејем Наваљним све су гласнији они који у Немачкој, па и у Европи, траже обустављање пројекта. Многи, пак, указују и на последице које би конкретно Немачка и компаније учеснице претрпеле због тога. Немачка канцеларка Ангела Меркел сматра да питање Наваљног и пројекат гасовода треба посматрати одвојено.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала