Минск: У притвору и адвокат Колесњикове

© Sputnik / Сергей Самохин / Уђи у базу фотографијаПрипадници полиције блокирају улицу у центру Минска
Припадници полиције блокирају улицу у центру Минска - Sputnik Србија
Пратите нас
Адвокат чланице Координационог савета белоруске опозиције Марије Колесњикове, која се налази у притвору, Људмила Казак приведена је, јер је починила административни прекршај, саопштила је прес-служба Главне управе унутрашњих послова МУП-а Белорусије за Спутњик.
„Казакова је приведена због административног прекршаја, налази се у полицији у Минску“, рекао је саговорник Спутњика.

Раније је портал тут.бу, позивајући се на адвоката Виктора Мацкевича, писао да Казакову није могуће добити телефоном и да се није појавила на судском заседању.

Марија Колесњикова је приведена у ноћи између 8. и 9. септембра, када су друга двојица чланова Координационог савета успела да пребегну у Украјину. Колесњикова је недавно изјавила Истражном суду да је спремна да дâ исказ о томе да су насилно покушали да је протерају из Белорусије, а такође је описала шта јој се заправо догодило.
Она је захтевала да се покрене кривични поступак против припадника КГБ Белорусије, Главне управе за борбу против организованог криминала и корупције Белорусије на основу кривичних дела „отмица, незаконито лишавање слободе, претње убиством“ (чланови 182, 183, 186 Кривичног законика Белорусије“. 

Она је оптужена због кривичног дела позивања на одузимање власти у земљи. Локални суд у Минску одлучио је да Колесњикова остане у притвору.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала