Москва: Протеривање дипломата из Софије ─ покушај да се наштети сарадњи двеју земаља

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Протеривање запослених у трговинском представништву Русије у Софији је намерни покушај да се нанесе штета сарадњи двеју земаља, што Москва неће оставити без одговора, саопштило је руско Министарство иностраних послова.
„Изражавамо жаљење због одлуке званичне Софије да запослене у трговинском представништу Русије у Бугарској прогласи персонама нон грата на основу измишљених оптужби. Доживљавамо то као намерни покушај да се нанесе штета контруктивној руско-бугарској сарадњи“, наведено је у саопштењу Министарства.

МИП Русије је додао да ће о реципрочном одговору бити објављено касније.

Раније је било саопштено да је Тужилаштво Бугарске оптужило двојицу руских дипломата за шпијунажу. Наводно, они су прикупљали информације о плановима за модернизацију бугарске војске. Пошто осумњичени Руси имају дипломатски статус, кривични поступак против њих је био обустављен.

С тим у вези, реаговала је амбасада Русије у Софији, саопштивши да је Бугарска протерала из земље двојицу руских дипломата, а да нису пружени докази који би потврдили обављање делатности која није у складу са њиховим статусом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала