Собјањин: Епидемиолошка ситуација у граду постаје сложенија

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаГрадоначелник Москве о борби против вируса корона: Најтеже је било у мају
Градоначелник Москве о борби против вируса корона: Најтеже је било у мају - Sputnik Србија
Пратите нас
Градоначелник Москве Сергеј Собјањин рекао је да се у главном граду Русије бележи значајан раст хоспитализованих лица оболелих од вируса корона, што показује да се ситуација компликује.
„Видимо значајан раст броја хоспитализованих. То говори да ситуација постаје сложенија“, рекао је градоначелник за ТВ „Русија 1“.
Он је додао и да се број оболелих од грипа и респираторних вирусних инфекција у последње три недеље утростручио.

Томе у прилог иде и информација да је више од пет хиљада московских компанија добило је писмо од Собјањина у којима им се саветује да, имајући у виду епидемиолошки ситуацију, оставе раднике да раде од куће.

Медији су навели да су таква писма добили Сбербанк, „Јандекс“, „Ростех“.

Што се тиче школа, рад се наставља у уобичајеном режиму, као и до сада, а препоруке о раду од куће тичу се само великих компанија и предузећа, рекао је заменик руководиоца прес-службе града Борис Булај.

Истовремено, извор агенције РИА Новости изјавио је да градске власти не намеравају да „затварају“ привреду града ни сада, ни у октобру.

Московљанима старијим од 65 година се саветује да од 1. октобра избегавају градски саобраћај  и да не иду на посао.

Број нових случајева ковида 19 у Русији порастао је за 6.595, тако да укупан број регистрованих случајева сада износи 1.128.836, саопштио је раније данас Оперативни штаб за борбу против епидемије вируса корона.

У Москви је регистровано 1.050 нових случајева.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала