Трампова центрифуга: Нетанијахов прљав веш у Белој кући

© AP Photo / Gene J. PuskarВеш машина
Веш машина - Sputnik Србија
Пратите нас
Израелски премијер Бењамин Нетанијаху најчешћи је корисник бесплатних услуга прања веша Беле куће, известио је „Вошингтон пост“.

Иако је ова услуга доступна свим страним лидерима, у тексту се тврди да је Нетанијаху једини који је често користи, доносећи особљу Беле куће кофере пуне прљавог веша.

„Нетанијаху је једини који стварно у коферима носи прљав веш и овде га оставља на прање. Након неколико долазака, постало је јасно да то ради с намером“, рекао је неименовани амерички званичник листу.

Израелски званичници демантовали су наводе да Нетанијаху често користи услуге прања веша, називајући их апсурдним и покушајем да баце сенку на потписивање споразума о нормализацији односа Израела са УАЕ и Бахреином.

Међутим, како се наводи, приликом последње посете израелског премијера САД он није понео кофере са прљавим вешом јер употреба услуге прања веша у Белој кући ограничена.

Подсећа се да се Нетанијахова пракса под лупом јавности нашла још 2018. године када је Нир Хефец, медијски саветник породице Нетанијаху, говорио о начинима на које породица премијера избегава трошкове.

„На сваком путовању се појави најмање четири или пет кофера са гардеробом којој је потребно хемијско чишћење, те су ме новинари питали о томе и ја сам проверио – никаквих рачуна за хемијско чишћење није било, некако су то сакрили“, рекао је Хефец.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала