Захарова: Невиђено негативно извештавање о успесима руске медицине на Западу

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова сматра да негативно извештавање о успесима руске медицине у западним земљама, укључујући и развој вакцине против вируса корона, поприма невиђене размере.

Захарова је подсетила да су се раније могле видети оптужбе против Русије за наводно ширење дезинформација о вирусу корона.

„Осим тога, дошло је оштрог негативног покривања успеха наше медицине, укључујући и развој вакцине против вируса корона. Сада све ово поприма невиђене размере. Уместо научне расправе, можда чак и здраве полемике, али чврсте, засноване на чињеницама, видимо наручене кампање направљене у духу, не знам ни којих година 20. века“, рекла је Захарова на округлом столу „После пандемије: Информациони ратови у савременом свету. Закључци за Русију“.

Према њеним речима, западне земље су игнорисале све позиве Москве да се обезбеђивању слободе говора у условима пандемије приступи уравнотежено, а не на штету јавне безбедности и здравља грађана.

Министарство здравља Русије у августу је регистровало прву вакцину на свету за превенцију ковида 19, коју је развио Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ и произвео заједно са Руским фондом за директне инвестиције – „Спутњик V“. У току су испитивања још једне руске вакцине против вируса корона „ЕпиВакКорона“, коју је развио Државни научни центар за вирусологију и биотехнологију „Вектор“ Роспотребнадзора.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала