„Доприносиће развоју привреде деценијама“: Немачка позвала да се „Северни ток 2“ не доводи у сумњу

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЦеви у немачкој луци Мукран за изградњу гасовода "Северни ток 2"
Цеви у немачкој луци Мукран за изградњу гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачки министар економије Петер Алтмајер заложио се против заустављања изградње гасовода „Северни ток 2“ због ситуације са руским опозиционаром Алексејем Наваљним, истичући да сматра да је проблематично да се често доводе у питање пројекти који ће деценијама доприносити развоју привреде.
„Проблематично је да се свака два месеца доводе у питање пројекти који ће доприносити развоју привреде десетинама година“, изјавио је Алтмајер у интервјуу за лист „Ханделсблат“, додајући да у овом случају „приватни инвеститори више неће бити спремни да учествују“ у таквим пројектима.

Према речима министра, то не значи да ситуација са Наваљним може да буде оправдана. Међутим, како је рекао, гас, који би требало да се транспортује „Северним током 2“, намењен је „не само Немачкој, већ и многим земљама Европске уније“, стога треба разговарати са партнерима о „могућим последицама“.

Немачки министар је такође био скептичан према оштријим санкцијама против Русије у вези са „случајем Наваљни“, нагласивши да „санкције често не делују само против земаља против којих су усмерене“. Према речима министара, санкције против Русије „често утичу на пословне односе немачких и европских компанија“.

Раније је саопштено да је група америчких сенатора увела нацрт закон о санкцијама против Русије због инцидента са Наваљним. Документом се предвиђа увођење санкција руским званичницима који су, према мишљењу његових аутора, „умешани у отворено нарушавање међународног права“, укључујући наводно „тровање“ Наваљног.

С тим у вези, реаговала је Русија, саопштивши да санкцијама против ње Сједињене Америчке Државе желе да гурну истрагу о руском опозиционару на предодређену пресуду, без обзира на базу доказа.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала