Погинула оба пилота из МиГ-а, Војска објавила имена

Пратите нас
Два пилота погинула су у паду авиона МиГ-21 у селу Брасина, потврдило је Министарство одбране. Погинули су пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде РВ и ПВО Војске Србије.

Два пилота Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије погинула су данас око 9.10 часова приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника обављајући своје летачке задатке, потврдило је Министарство одбране.

Како је навело министарство, пилот мајор Дејан Крсник рођен је 28. маја 1971. године у Београду. У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Ожењен је и отац једног детета.

Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић, помоћник команданта за обавештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Ожењен је и отац двоје деце.

Авион пао код Лознице - Sputnik Србија
Облак црног дима: Појавили се први видео-снимци авионске несреће код Лознице /видео, фото/

Место трагедије обишли су и разговарали са очевицима министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић, саопштено је из Министарства

Након увиђаја који су обавили и цивилни и војни органи, начелник Генералштаба формирао је Комисију за испитивање ванредног догађаја на челу са начелником Управе за развој и опремање бригадним генералом Миланом Поповићем, а командант Ратног ваздухопловства и ПВО формирао је стручну комисију за утврђивање узрока удеса авиона МиГ-21 коју води начелник штаба Команде РВиПВО бригадни генерал Александар Бјелић, наводи се у саопштењу.

Телеграме саучешћа породицама погинулих пилота упутили су врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

Авион МиГ-21 прегледан је пре полетања у складу са свим процедурама и након прегледа констатовано је да је исправан и спреман за лет, истиче се у саопштењу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала