Срушио се војни авион на истоку Украјине, 20 погинулих /видео/

© Sputnik / Виталиј Ањков / Уђи у базу фотографијаАвион Ан-26
Авион Ан-26 - Sputnik Србија
Пратите нас
Војни авион АН-26 срушио се недалеко од града Чугујева у Харковској области, јавља локална агенција Депо Харков, позивајући се на изворе у Министарству одбране Украјине. Број погинулих је порастао на 20 особа, две су тешко повређене, саопштио је заменик министра унутрашњих послова Украјине Антон Герашченко.

У авиону су се налазиле 23 особе – пет чланова посаде и 18 кадета, саопштило је Министарство. Број погинулих би могао бити и већи од наведеног.

Према речима саговорника агенције, несрећа се догодила око 20.45 часова по локалном времену. Извор додаје да су кадети Харковског универзитета ваздухопловних снага изводили тренажни лет.

Команда Ваздухопловних снага Украјине потврдила је да се несрећа догодила, наводе да има повређених, погинулих.

„Вечерас се у Харковској области срушио авион Ан-26 (б/н 76) Ваздухопловних снага Украјине. Авион је пао приликом слетања. Поред посаде, у авиону су се налазили кадети Харковског универзитета Ваздухопловних снага Украјине. Има погинулих и повређених“, наводи се у саопштењу.

Према прелиминарним информацијама, са лица места су хоспитализоване две особе са опекотинама на више од 90 одсто површине тела.

Како је саопштено Спутњику, на лице места су изашли спасиоци.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала