Да ли ће посада нове руске орбиталне станице добити оружје?

© Фото : NASA / Andrew MorganВид на Землю с МКС
Вид на Землю с МКС - Sputnik Србија
Пратите нас
Посада нове руске орбиталне станице могла би да добије оружје. О томе говори космонаут Олег Артемјев.

„Раније, док смо још имали оружје за хитне случаје, мачета је била уз рукохват троцевног пиштоља. Сада немамо оружје, јер је оружје у космосу забрањено. Можда ћемо некада у будућности добити“, рекао је Артемјев у видеу на Јутјуб каналу „Роскосмос ТВ“.

„Роскосмос“ је у својим ранијим саопштењима објавио, да разматрају да врате пиштоље у опрему космонаута у случају хаварије. Пиштољ је потребан приликом слетања у подручја, у којима има опасних дивљих животиња.
Генерални директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин најавио је раније да ће Русија направити нову орбиталну станицу после 2030. године

У време Јурија Гагарина до 1986. године, део опреме космонаута за хитне случаје је био пиштољ Макаров, док су у периоду од 1986. до 2006. године космонаути имали специјалнин троцевни пиштољ ТП-82. ТП-82 су направили када су космонаути Алексеј Леонов и Павел Бељајев 1965. године после принудног слетања, два дана живели у снежној тајги. Од 2007. године космонаути лете у орбиту без ватреног оружја.  

© Фото : YouTube / AVTO PATIТП-82
Да ли ће посада нове руске орбиталне станице добити оружје? - Sputnik Србија
ТП-82

Артемјев је имао два лета на космичком броду Међународне космичке станице 2014. и 2018. године и имао три изласка у отворен космос у укупном трајању дужем од 20 сати.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала