Ко је глумчина из кафане "Коштана"?

Пратите насTelegramOdyssey
Каквим је сећањима оплеменио портрет легендарног глумца у документарцу „Глумчина“, зашто је Зоран радмиловић до самог граја посећивао кафану „Коштана“ - за Спутњик открива Милан Цаци Михаиловић.

Колико је реално да се Сајам књига у Београду одржи у децембру, како је одлажући његов октобарски термин, саопштило предузеће Београдски сајам? Како на вест о одлагању Сајма реагују издавачи и какви су њихови предлози и решења, има ли Град Београд, као оснивач Сајма књига, слуха за понуђене алтернативе – нека су од питања о којима у "Орбити културе" разговарамо са издавачима, оснивачима кућа "Клио" и "Архипелаг" Зораном Хамовићем и Гојком Божовићем.

Како изгледају прве изложбе у новом простору Графичког колектива, да ли су и нови амбијент испунила стара настојања да се графика унапреди и представи у најбољем светлу, за Орбиту културе открива, Историчарка уметности и уметничка директорка Графичког колектива Љиљана Ћинкул.
Шта је уметнички ансамбл „Станислав Бинички“ припремио да посетиоце променадног концерта који ће на Калемегдану извести на Дан ансамбла, у чему се овај наступ разликује од од недавног на Коларцу на којем су, музиком Баха отворили сезону – сазнајемо од начелника Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“, мајора Николе Живковића.

О изузетном отварању балетске сезоне Народног позоришта, представом „Хазарски речник: Ловци на снове“, али и о обележавању великог уметничког јубилеја - 180 година од рођења Петра Иљича Чајковског, разговарамо са директором Балета Народног позоришта у Београду Константином Костјуковим.

ОРБИТА КУЛТУРЕ 26.09.2020.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала