Шеф ветерана ОВК иза решетака у Хагу, оптужен за застрашивање сведока, одмазду

© Flickr / Adam JonesГрб терористичке организације ОВК
Грб  терористичке организације ОВК - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник удружења ветерана тзв. ОВК Хисни Гуцати пребачен је у притворски објекат Специјализованих већа Косова у Хагу након што је ухапшен у Приштини. Он је, како је саопштило Специјализовано тужилаштво, ухапшен због „кривичних дела против правосуђа, односно застрашивања сведока, одмазде и повреде тајности поступка“.

Информације о датуму и времену одржавања првог иступања Хиснија Гуцатија пред судију за претходни поступак, које ће бити јавно, биће објављене у најскорије време, додаје се у саопштењу.

Подсетимо, припадници Еулекса ушли су у петак у просторије удружења ветерана тзв.ОВК и ухапсили њеног Гуцатија, као и његовог заменика Насима Харадинаја док је ишао ка телевизији Т7 на интервју.

Насим Харадинај је, иначе, брат од стрица бившег премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја.

Решена енигма цурења доказа Специјалног суда: ОВК је чувар америчких тајни

Адвокат удружења ветерана тзв.ОВК Тома Гаши изјавио је да су Гуцати и Харадинај ухапшени због ометања правде.

Он је то рекао медијима у Приштини током протеста припадника бивше ОВК испред просторија удружења због хапшења Гуцатија и Харадинаја.

Акција Еулекса покренута је 24 часа након што је у Специјални суд у Хагу за злочине ОВК одведен први оптужени припадник те организације, некадашњи локални командант и један од шефова обавјештајне службе Салих Мустафа.

Гуцати је ухапшен недуго након што је позвао медије да објаве садржај докумената у вези са суђењем бившим припадницима ОВК, који су на мистериозан начин доспели на адресу удружења ветерана.

Претходне седмице, непознати младић у три наврата је у канцеларије ветерана ОВК донео документе који наводно потичу из архива Специјалног суда.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала