Министру Бошковићу се опет привиђа фашизам у Црној Гори

© Фото : Јутјуб / Ministarstvo odbrane Crne GoreПредраг Бошковић, министар одбране Црне Горе
Предраг Бошковић, министар одбране Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Актуелни црногорски министар одбране Предраг Бошковић казао је да верује да је за последње четири године, радио у најбољем интересу ресора на чијем је челу.

Коментаришући наводе који се све чешће могу чути да амбасаде западних земаља инсистирају да ресор одбране не припадне неком од чланова Демократског фронта, због осетљивости података и сарадње са НАТО-ом, Бошковић је навео да се нада да поједини субјекти садашње већине такав сценарио неће дозволити, иако им политичка снага не даје превелики маневарски простор.

„Свакако да је Министарство одбране увек под посебном пажњом, а чињеница да смо постали део НАТО породице 2017. године томе даје посебан печат“, рекао је Бошковић за „Побједу“.

Он је додао да је неопходно подсетити и на изузетан напредак када је реч о Војсци Црне Горе, њеној опремљености по савременим стандардима, као и на изградњи инфраструктуре која се константно унапређује у циљу формирања војске „каква приличи нашој држави“.

„Грађанска, европска и антифашистичка држава, коју интензивно градимо 14 година, налази се пред изазовом да ће бити скрајнута с тог пута, опет увучена у балканско блато национализма и великодржавних пројеката. Искрено се надам да поједини субјекти садашње већине такав сценарио неће дозволити, иако им политичка снага не даје превелики маневарски простор“, наводи Бошковић.

Бошковић сматра и да нова већина тешко да може да заговара евро-атлантску политику, судећи на основу кампање коју су водили у сусрет изборима што су доказивали паљењем НАТО заставе, иако, како каже, појединци у то уверавају.

„Утицаји трећих страна не јењавају и били су јако инволвирани у дешавања на црногорској политичкој сцени. Али понављам, нећемо дозволити устанак фашизма. Следи нам нова борба за слободну, антифашистичку и мултиетничку Црну Гору. Ко год у новој већини буде заступао овакве интересе имаће нашу подршку, а сигуран сам и међународних партнера“, закључио је Бошковић, преноси Ин4с.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала