Председник Азербејџана: Има рањених и међу цивилима и војницима, одговорићемо

© Пресс-служба президента Азербайджана / Уђи у базу фотографијаПредседник Азербејџана: Провокација Јерменије, одговорићемо
Председник Азербејџана: Провокација Јерменије, одговорићемо - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Азербејџана Илхам Алијев изјавио је, поводом ескалације ситуације у Нагорно-Карабаху, да има погинулих и рањених међу цивилним становништвом и међу војницима након што су јерменске снаге отвориле ватру дуж линије раздвајања.

Алијев се обратио грађанима Азербејџана.

„Јерменске снаге су јутрос почеле да пуцају на положаје војске Азербејџана и насеља у разним правцима дуж линије раздвајања. Ватра је отварана из различитог оружја, укључујући оно великог калибра. То је још једна војна провокација Јерменије“, рекао је Алијев.

Како је истакао, Азербејџан неће остати нем на деловање Јерменије.

„Тренутно су у току напади на положаје противника, уништена је војна техника“, рекао је Алијев.

Ситуација у Нагорно-Карабаху

У Нагорно-Карабаху је јутрос дошло до нове ескалације.

Јерменске снаге обориле су два азербејџанска хеликоптера и три беспилотне летелице, изјавила је портпаролка јерменског Министарства одбране Шушан Степањан.

Та област, додала је, нашла се под ваздушном и артиљеријском ватром азербејџанских снага.

Министарство одбране Азербејџана је претходно саопштило да су јерменске снаге пуцале дуж линије раздвајања и да има жртава међу цивилима. 

У међувремену, у непризнатој Републици Нагорно-Карабах уведено је ратно стање и проглашена је мобилизација. Исту одлуку је потом донела и јерменска влада.

Реаговала је и званична Москва позивом да се моментално обустави ватра, као и ОДКБ који је поручио да се конфликт мора решавати само мирним путем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала