Пронађен мртав делфин на плажи у Игалу

© AP Photo / Cecile Dars, Observatoire Pelagis/CNRS/Universite de la RochelleПомор делфина у Француској
Помор делфина у Француској - Sputnik Србија
Пратите нас
На плажи у Игалу мештани су пронашли угинулог делфина, а према саопштењу Института за биологију мора у Котору, реч је највероватније о млађој јединки кљунастог делфина.

У питању је најпознатија и најчешће виђена врста, а како се наводи узрок смрти није познат, али може бити да је повезан са невременом које је трајало претходних неколико дана у том региону.

"Игало је на удару југа, па је то разлог више што је јединка на том месту доспела до копна. Могуће је и да је јединка угинула на отвореном мору и да је море само избацило на то место у заливу", кажу из Института.

Узрок смрти, како наводе, може бити и неко обољење, или да се млади делфин претходно претходно запетљао у мрежу или је имао неку другу врсту повреде, а могуће је да се као млађа јединка, једноставно није довољно спретно одбранио од невремена које је задесило Црну Гору и регион ових дана.

Из Института наводе, како је пренео и портал РТЦГ, да су делфини стални становници Јадрана, и да су бројни, како у заливу, тако и на отвореном.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала