Алабар: У Београд на води биће уложено око 3,5 милијарди долара

© Sputnik / Никола ЈоксимовићПрве две зграде изграђене зграде Београда на води. У позадини се види градилиште.
Прве две зграде изграђене зграде Београда на води. У позадини се види градилиште. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник компаније Игл Хилс Мухамед Алабар изјавио је данас да ће у Београд на води бити уложено укупно око 3,5 милијарди долара истичући да сам новац није најважнији, јер је од тога далеко важнија сва корист коју ће Београд и Србија имати од тог пројекта.

Алабар је тако одговорио на питање новинара колико је новца до сада стигло из компаније Игл Хилс и да ли је задовољан динамиком радова пошто има кашњења.

„Не ради се овде само о новцу, да ли је ту 300 милиона одвојено за инвестиције или 200 милиона колико је уложено у овај тржни центар. Ту није само реч о радним местима која су отворена за изградњу овог тржног центра већ и колико ће остати радних места за касније“, рекао је Алабар апострофирајући и задовољство грађана изгледом Београда на води и новом атмосфером коју је донео граду.

Алабар наводи да је реч о 1.000 нових радних места, али и да и о свим користима које ће влада и град Београд имати од наплате пореза и других прихода.

То је веома важно за земљу која се гради, нагласио је Алабар и додао да нико сву ту корист не може да купи.

„Овде ће бити уложено око 3,5 милијарде долара. Тачно је да новац покреће све, али ми смо овде уложили и своју репутацију и углед како би овај пројекат испао како треба. Овде ће се развијати и туризам“, напоменуо је Алабар.

Додаје да послује у 14 земаља широм света и да зна да је нада далеко важнија од свог тог новца који се улаже.

Председник Србије Александар Вучић се одговарајући на то је додао:

„Алабар је рекао 300 плус 200 милиона, јасно вам је колико је до сада уложено, а мора још много да се уложи, Алабар је давао у тренуцима кризе огроман и свој лични новац и ја сам му на томе захвалан. Јер, није хтео да ово београдско градилиште стане ни на један тренутак“.

Вучић каже да говори о стотинама милиона долара и да се са Алабаром, када су се први први пут срели, договорили да направе нешто најлепше у овом делу Европе.

„Чини ми се да смо успели и успећемо и то је мој одговор вама на питање, а посебно ћу увек да браним јавно - приватна партнерства и приватну својину, јер је приватна својина оно што гура земљу напред и прави је успешном. Поносан сам на то, посебно када имате овакве инвеститоре, некога ко је најпознатији у свету“, додао је Вучић.

Истакао је да Алабар ради у Београду фантастичан посао и још једном му захвалио на томе, као и домаћим предузећима која су ангажована на пројекту „Београд на води“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала