Амбасадор Азербејџана: Баку не ангажује плаћенике у сукобу са Јерменијом

© Минобороны Азербайджана / Уђи у базу фотографијаУ Азербејџану проглашена делимична мобилизација
У Азербејџану проглашена делимична мобилизација  - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасадор Азербејџана у Русији Полад Булбулоглу изјавио је да су лажне информације о томе да Баку ангажује плаћенике у сукобу у Нагорно-Карабаху, између осталог и турске.
„Сви ти разговори да се тамо налазе турски плаћеници – у потпуности су лажни. Нашој војсци нису данас потребни ни плаћеници, нити било какве додатне снаге“, рекао је амбасадор, преноси радио „Комсомољска правда“.

Према његовим речима, уколико јерменска војска напусти Нагорно-Карабах, нико је неће нападати.

„Нека оду са тих територија – нико их неће нападати. По Уставу Уједињених нација имамо право на самоодбрану, имамо право на ослобађање својих територија“, истакао је амбасадор.

Према његовим речима, оно што се тренутно дешава између Бакуа и Јеревена, Азербејџан сматра „ослобађањем окупираних територија“.

Он је додао да ниједна азербејџанска бомба није пала на територију Јерменије.

Бубулоглу је нагласио да се тренутно између Азербејџана и Јерменије не воде никакви мировни преговори или процеси о Нагорно-Карабаху.

„Садашње руководство Јерменије, на челу са премијером господином Пашињаном, даје апсолутно апсурдне изјаве о преговарачком процесу, чиме га буквално уништавају. Данас нема никаквих мировних процеса, мировних преговора“, нагласио је азербејџански амбасадор.

Према његовим речима, корен сукоба се крије у „јерменској окупацији 20 одсто територије Азербејџана“ и док се то питање не реши наставиће се рат.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала