„Форбс“: Амерички бомбардери симулирали нападе око Калињинграда

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Shoey / Амерички бомбардер Б-52Х
Амерички бомбардер Б-52Х - Sputnik Србија
Пратите нас
Разлог за летове америчких бомбардера Војних ваздушних снага САД у близини Калињинградске области је симулација напада на руску енклаву, пише часопис „Форбс“.

Како наводи лист, амерички авиони су полетели из британске базе Ферлонд и, дошавши до руске енклаве, облетели Сувалкски коридор који дели Калињинградску област и Белорусију. Авиони нису нарушили ваздушно пространство Русије.

Стратегический бомбардировщик-ракетоносец Ту-160 во время воздушной части военного парада Победы в Москве - Sputnik Србија
Руски „Бели лабудови“ извели лет дуж граница Белорусије /видео/

На територији Калињинградске области размештени су противваздушни ракетни системи С-300 и С-400, као и ракетни системи „Искандер“. Зато је Калињинград постао мета симулације америчког напада.

„Форбс“ је руски регион назвао „трн у оку НАТО-а“ због наоружања које се налази на тој територији. У случају војног сукоба, Русија ће моћи да погађа циљеве „дубоко у позадини Европе“.

Раније је Национални центар за управљање одбраном Русије саопштио да су два ловца Су-27 подигнута како би испратила два америчка бомбардера Б-52Х која су се приближила граници изнад Балтичког мора.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала