Састанак Тихановске и Макрона – тема нови избори у Белорусији

© Sputnik / Viktor Tolochko / Уђи у базу фотографијаКандидаткиња за председника Белорусије Светлана Тихановска
Кандидаткиња за председника Белорусије Светлана Тихановска  - Sputnik Србија
Пратите нас
Прес-служба бивше кандидаткиње за председника Белорусије Светлане Тихановске саопштила је да је у току састанак политичарке са председником Француске Емануелом Макроном у Виљнусу.

Истиче се да ће главна тема разговора бити могућност организовања преговора на тему одржавања нових председничких избора у Белорусији и могућег посредовања других земаља, укључујући и Француску.

„Веома је важно што европске земље нису остале равнодушне на дешавања у Белорусији. Француска, као једна од најстаријих демократија, одлично нас разуме. Због тога намеравам да подсетим господина Макрона на наш главни циљ – нове слободне и транспарентне изборе, који се морају одржати ове године“, изјавила је Тихановска пре састанка, пренела је њена прес-служба.

Масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала